Rengöra Duschmunstycke

Duschmunstycket är någonting som de flesta människor inte har städat ordentligt under en lång tid och ibland flera år. I badrum brukar man ofta få problem med kalk och kan därför behöva ta bort kalk på flera ställen i badrummet. Duschmunstycket är speciellt utsatt för kalk och det kan vara bra att avkalka detta när du gör din badrumsstädning. 

SÅ RENGÖR DU DITT DUSCHMUNSTYCKE FRÅN KALK

Att avkalka duschmunstycke är dock någonting som man bör göra hemma själv. Men oroa dig inte, vi berättar gärna hur du gör!

STEG 1 : BLANDA ÄTTIKA MED VARMT VATTEN I EN PLASTPÅSE ELLER HINK

I första steget blandar du ättika med varmt vatten i en påse eller hink, om du inte har ättika hemma kan du även använda vitvinsvinäger. Du bör ha en generös skvätt ättika i blandningen så att du får en bra effekt.

STEG 2 : LÅT DUSCHMUNSTYCKET LIGGA I LÖSNINGEN

Kan du montera av duschmunstycket kan du enkelt lägga ned det i hinken men går inte detta så får du helt enkelt ta in hinken i duschen. Använder du en påse så kan du tejpa den runt duschmunstycket eller använda snoddar för att hålla påsen på plats. Låt munstycket sitta i ättikan i ungefär 30 minuter.

STEG 3 : ANVÄND EN BORSTE FÖR ATT SKRAPA BORT SMUTS OCH KALK

När duschmunstycket har suttit i 30 minuter bör det mesta av avlagringarna lossnat men om det finns kalk kvar så kan du ta en borste och skrubba bort det sista, en bra borste för detta är en tandborste med styva borststrån.

STEG 4 : DUSCHMUNSTYCKET ÄR RENT!

När du rengjort ditt duschmunstycke från kalk så kan du montera tillbaka det på duschslangen och städa undan lösningen av ättika och vatten.

Bra jobbat! Nu har du ett rent duschmunstycke.