Rengöra Duschväggar

Duschväggarna är något man sällan rengör eller tvättar, detta resulterar i att kalkavlagringar ofta bildas mellan kakel eller runt duschlister då vårat kran och duschvatten innehåller en hel del kalk.

SÅ RENGÖR DU DUSCHVÄGGAR FRÅN KALK SJÄLV!

Ättika är grymt mot kalkavlagringar om du inte har ett speciellt rengöringsmedel för badrummet mot kalk, generellt krävs endast ett medel med lågt PH värde för att kalkavlagringar ska lösas upp. Andra alternativ är citronsyra eller vinäger.

Så rengör du duschväggarna:

1. BLANDA ÄTTIKA OCH SÅPA

Blanda först ättika med såpa och en skvätt vatten i en sprayflaska eller behållare. Värm gärna upp ättikan lite innan du blandar det med såpan.

2. SKAKA FLASKAN SÅ ALLT BLANDAS

Skaka flaskan ordentligt eller rör om i behållaren och applicera sedan rengörings mixen på duschväggarna, spraya eller pensla lite extra på större fläckar. 

3. LÅT VERKA I CA 30 MINUTER

Låt blandningen ligga på fläckarna en stund innan du torkar av.

4. RENGÖR DUSCHVÄGGARNA!

När du nu ska rengöra duschväggarna så kan du först gnugga lite extra på fläckar som behöver lite extra hjälp för att bli rena, därefter kan du skölja av lösningen och dina duschväggar bör vara glänsande rena. 

HUR DU SLIPPER KALK OCH SMUTS PÅ DUSCHVÄGGARNA

Någonting som kan vara bra att tänka på för att slippa kalkavlagringar och smuts uppbyggnad på dina duschväggar är att torka av dem med en skrapa efter att du har använt duschen, om du gör detta så tar du bort möjligheten för kalken i vattnet att torka in i duschen på samma sätt. Även om detta inte tar bort allt smuts så gör det en enorm skillnad för hur lång tid det tar för smuts och kalk att börja synas i duschen. 

BLEV KAKELFOGARNA I BADRUMMET INTE RENA?

Om fogarna mellan kaklet inte är rent efter detta kan du läsa mer om att rengöra kakelfogar med bikarbonat och vatten här.